Glāze: viena kafijas tasīte un viena neliela un plaša vīna glāze
Rotājums: rīvēta tumšā šokolāde un tumšās vīģes šķēle
Pagatavošanas laiks: 5 minūtes
• Sarīvējiet tumšo šokolādi ar rīvi vai sadaliet smalki ar nazi.
• Sasmalciniet vīģi pēc iespējas smalkāk. Atstājiet malā vienu nedaudz lielāku gabaliņu vīģes.
• Blenderī pievienojiet smalki sagrieztu vīģi, iebiezinātu pienu, pienu un sasmalcinātu ledu. Sablenderējiet līdz biezai un krēmīgai konsistencei.
• Blendera saturu ielejiet vīna glāzē.
• Uz aukstā dzēriena virsū smalki uzberiet tumšās šokolādes skaidiņas un atlikušo vīģes gabaliņu.
• Pagatavojiet kafijas tasīti vai espresso.
• Paņemiet vienu zaļo kardamona pāksti un uzmanīgi saplēsiet to ar pirkstiem.
• Uzlieciet saplēsto kardamonu virs karstā espresso vai kafijas un ļaujiet garšām saplūst.
• Pasniedziet un baudiet divdaļīgu kokteili (karstu un aukstu).