Šokolāde ar kafiju ir īsta sapņu komanda. Daudzi kafijas fani vienkārši dievina mokas kūku. Ar šo recepti jūs pārsteigsit visus savus viesus! Neatkarīgi no tā, vai meklējat iespaidīgu desertu Ziemassvētkiem, vai arī ne pārāk grūtu kūku svētdienas pēcpusdienā: šī kūka atbilst visām jūsu vēlmēm. Vienkārši un iespaidīgi. Tā ir sātīga kūka, tāpēc pietiek ar nelielu gabaliņu. Šī recepte ir oda kafijai.
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Dzesēšanas laiks: 2 stundas
Naudojant 26 cm skardą
Mokos pyrago pagrindas
26 cm kūkas veidne
Par mokas kūkas apakšu:
Šokolāde (pildījumam):
Šokolādes putukrējumam (virskārta):
Apakšdaļai:
• Izkausē sviestu.
• Sasmalciniet cepumus. Piemēram, virtuves kombainā vai ar rokas piestu.
• Sajauciet cepumu drupatas ar izkausētu sviestu.
• Pārklājiet veidni ar cepamo papīru. Izmantojiet cepumu maisījumu, lai pārklātu gan formas dibenu, gan sānus.
• Masu spiediet ar karoti. Formu ievieto ledusskapī vismaz uz 10 minūtēm.
• Tagad jūs varat strādāt pie kūkas pildīšanas:
• Pagatavojiet tasi kafijas pēc izvēles. Mēs iesakām izmantot L'OR Espresso Forza kafijas kapsulas: jūs pieškirsiet spēcīgu kafijas garšu ar šokolādes notīm. Tas ļoti labi sader ar pārējo kūku.
• Krējumu ar medu maisa katliņā un uzvāra. Pievieno 40 ml kafijas.
• Ielieciet sasmalcinātu šokolādi bļodā. Pārlejiet ar vārošu krējuma-kafijas maisījumu. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi.
• Pievieno sviestu. Izmantojiet rokas maisītāju, lai pagatavotu ganache.
• Izņemiet mokas kūkas pamatni no ledusskapja un uzlejiet ganache virsū.
• Atstāj ledusskapī sastingt vismaz 2 stundas.
• Jūsu šokolādes mokas kūkas pamatne tagad ir gatava. Jūs varat pievienot virskārtu pēc savas izvēles. Padomājiet par putukrējumu, šokolādes putukrējumu vai kafijas putukrējumu. Šokolādes putukrējuma recepte atrodama zemāk.
Šokolādes putukrējuma virskārtai:
• Maisiet kakao, cukuru un ūdeni kopā, līdz tas veido biezu masu.
• Sajauciet krējumu un putukrējuma stabilizatoru.
• Sakuliet šokolādes krējuma maisījumu ar mikseri vai virtuves kombainu.
• Ja tas ir kļuvis par vieglu šokolādes putukrējumu, tas ir gatavs lietošanai.
• Dekorē mokas kūku ar šokolādes krēmu.
• Pēc izvēles jūs varat izrotāt to ar šokolādes skaidiņām.
• Pasniedziet savu kūku.