Palutiniet savus vakariņu viesus ar šo kafijas putu recepti. Pievienojiet iecienīto espresso vai ristretto, lai iegūtu garšīgu kafijas garšu. Iepriekšējā vakarā varat viegli pagatavot kafijas putas. Garšīgi!
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Gaidīšanas laiks: 6 stundas
2 – 4 porcijos
2 - 4 porcijas
• Pagatavojiet savu iecienīto intensīvo espresso vai ristretto. Šim desertam nepieciešams stiprāks kafijas aromāts, tāpēc nebaidieties izvēlēties intensīvāku kafiju.
• Pievienojiet šķipsniņu sāls 60ml karstas kafijas un atstājiet atdzist ledusskapī.
• Kad kafija ir atdzisusi, samaisiet un kārtīgi sakuļiet olu dzeltenumus ar elektrisko maisītāju un pēc tam ievietojiet ledusskapī.
• Pievieno pusi cukura putukrējumam un puto to līdz masa kļūst bieza.
• Izmantojot tīru maisītāju, sajauciet auksto kafiju un olu dzeltenumus ar putukrējumu. Pēc tam vēlreiz notīriet maisītāju, izmantojot tīru papīra dvieli un nedaudz citrona sulas.
• Nerūsējošā tērauda traukā sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru, līdz tas ir stingrs.
• Ar lāpstiņu viegli iemaisiet olu baltumus putukrējuma masā.
• Putu pasniegšanai izmantojiet svētku glāzes. Vienmērīgi sadaliet kafijas maisījumu šajās glāzēs, pārklājiet tās un ielieciet ledusskapī vismaz uz 6 stundām.
• Rotājiet ar kakao pulveri, šokolādes skaidiņām vai ēdamiem ziediem, lai padarītu desertu vēl iespaidīgāku.