Šai gaisīgajai un mitrajai kafijas kūkai ir izsmalcināta kafijas garša, kas liek alkt pēc vēl vienas šķēles. Visi espresso kafijas garšas toņi padara to vēl garšīgāku. Lieliski piemērota karstai kafijas tasītei, tērzējot ar savu labāko draugu. Ar šo recepti ir viegli pagatavot šo kūku mājās. Vienkārši ielieciet kūkas veidni cepeškrāsnī un baudiet!
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Cepeškrāsns laiks: 60 minūtes
Naudojant 26 cm kepimo skardą
26cm kūkas veidnei
• Uzkarsē krāsni līdz 180C vai 160C ar vēja funkciju.
• Pagatavo 80 vai 160 ml espresso (L'OR Ristretto vai Forza 2 līdz 4 kapsulas) un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
• Izmantojiet elektrisko maisītāju, lai sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu (vai vaniļas cukuru) sajauktu līdz viendabīgai un krēmīgai konsistencei.
• Pievienojiet kārtīgi sakultas olas pa vienai.
• Masā ielej espresso, kārtīgi sakuļ, tad izsijā miltus un maisa, līdz masa ir viendabīga.
• Ielieciet savu maisījumu ietaukotā kūkas formā un ievietojiet cepeškrāsnī uz vidējā plaukta.
• Cep apmēram 60 minūtes un pēc tam lēnām un uzmanīgi izņem no krāsns.
• Izmantojiet koka iesmiņu, lai pārbaudītu, vai vidus ir izcepies, ja tas iznāk tīrs, kūka ir gatava. Ja nē, cepiet vēl 5 minūtes un pārbaudiet vēlreiz.
• Ļaujiet savai kūkai atdzist, pirms to izņemat no formas.
Vai meklējat dažas variācijas?
Pagatavojiet kafijas kūku ar šokolādi. Ievietojiet vienu pusi no jūsu maisījuma traukā un sajauciet otru pusi ar 100g tīras kausētas šokolādes, pirms pievienojat to formai. Maisījumam varat pievienot arī pekanriekstus, valriekstus vai dekorēt kafijas kūku ar mandeļu skaidiņām.